De ICT architectuur van de toekomst

ICT architectuur

 

 

Elke sector ligt nu onder de loep van de digitale transformatie. De behoefte aan een verbonden en intelligente infrastructuur om de digitalisering van bedrijfsprocessen te versnellen is cruciaal geworden. In de toekomst moeten bedrijven hun ICT-architectuur sneller kunnen ontwikkelen dan hun concurrenten. Hier komt een ICT-strategie om de hoek kijken. Van IT-afdelingen wordt gevraagd slimmer en efficiënter te werken om de kosten te verlagen, de veiligheid te verhogen en ervoor te zorgen dat gegevens altijd toegankelijk zijn. Dit betekent dat ze hun infrastructuur, softwaretoepassingen en diensten opnieuw moeten ontwerpen. Het betekent ook het elimineren van silo's en het centraliseren van IT-functies om een meer samenhangend technologisch ecosysteem te creëren dat de strategische doelen van het bedrijf ondersteunt. De ICT architectuur moet aan de eisen van de organisatie voldoen. Hier volgen enkele belangrijke inzichten over hoe een ideale ICT-architectuur er in de toekomst uit zou moeten zien:

Datagestuurde processen en naadloze integratie

Bedrijven vertrouwen steeds meer op hun gegevens om beslissingen te nemen. Maar hoe kunnen ze de gegevens die ze hebben omzetten in inzichten als ze niet over de juiste technologie beschikken? Dit is waar datagestuurde processen om de hoek komen kijken. Ze stellen bedrijven in staat hun gegevens te gebruiken – of het nu gestructureerde of ongestructureerde gegevens zijn – om meer gerichte strategieën te creëren. Het resultaat is een efficiënter bedrijfsproces dat kan worden geautomatiseerd. Om het potentieel van datagestuurde processen te realiseren, kunnen bedrijven gebruikmaken van een open stapel technologieën zoals Oracle Hyperion, een van de kerntechnologieën van het OMG-netwerk. Het helpt bedrijven intelligente toepassingen te bouwen. Daarnaast is Oracle's Business Process Management (BPM) Suite – die technologieën zoals de Oracle Event Processing Engine, Oracle Business Rules en Oracle Decision Management samenbrengt – een goed voorbeeld van een tool die bedrijfsprocessen automatiseert.

Veiligheid als kernwaarde

Als het gaat om veiligheid, hanteren bedrijven steeds vaker een safety-first mentaliteit. Daarom investeren ze meer in veiligheid. In de automobielsector bijvoorbeeld integreren bedrijven al jaren kunstmatige intelligentie om hun wagenpark en sensoren te beheren. Dit heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in het beheer van risico's en de naleving van regelgeving. In de toekomst zal AI ook een sleutelrol spelen bij de beveiliging van de gegevens van een bedrijf. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om anomalieën op te sporen die wijzen op een mogelijke inbreuk op de beveiliging. Het kan ook worden gebruikt om potentieel schadelijke toepassingen op te sporen. Bedenk hoe autonome voertuigen het vervoer zullen transformeren. Dit zal leiden tot veiligere omstandigheden voor alle weggebruikers, niet alleen de bestuurders. Het zal ook leiden tot een aanzienlijke vermindering van verkeersongevallen en ernstige verwondingen en sterfgevallen als gevolg van auto-ongelukken. Dit betekent dat autonome voertuigen ook een positief effect zullen hebben op de volksgezondheid.

Van directiekamer naar grenzeloze werkomgeving

Bedrijven beheren hun activiteiten steeds vaker met behulp van digitale technologieën. Dit heeft geleid tot allerlei operationele verbeteringen, zoals een beter beheer van toeleveringsketens en meer efficiëntie bij mobiliteits- en transportoperaties. Digitalisering heeft ook geleid tot een proliferatie van nieuwe bedrijfsmodellen. Daarom is het concept van een grenzeloze werkomgeving steeds belangrijker geworden voor bedrijven. Virtueel werk stelt werknemers in staat om met behulp van verschillende tools op afstand te werken. Mobiel werk stelt hen in staat om vanaf elk apparaat toegang te krijgen tot hun werk. AI kan worden gebruikt om werknemers contextueel, gepersonaliseerd advies te geven over onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling en salarisbeheer. De transformatie van de manier waarop mensen werken kan worden bereikt met behulp van een hybride cloudomgeving. Een hybride cloudomgeving kan bestaan uit zowel publieke als private cloudinfrastructuur.

Samenvatting

Bedrijven vertrouwen steeds meer op gegevens om beslissingen te nemen. Maar hoe kunnen ze de gegevens die ze hebben omzetten in inzichten als ze niet over de juiste technologie beschikken? Dit is waar datagestuurde processen om de hoek komen kijken. Ze stellen bedrijven in staat hun gegevens te gebruiken – of het nu gestructureerde of ongestructureerde gegevens zijn – om meer gerichte strategieën te creëren. Het resultaat is een efficiënter bedrijfsproces dat kan worden geautomatiseerd. Daarom kunnen bedrijven een open stack van technologieën zoals Oracle Hyperion en Oracle Hyperion Application Server gebruiken om intelligente toepassingen te creëren. Bijvoorbeeld Oracle Event Processing Engine en Oracle Business Rules om event-driven applicaties te creëren. En de Oracle Decision Management Suite om bedrijfsprocessen te automatiseren.